Chang Tai Hao

2006 Chang Tai Hao „Gazdag ország a mennyek alatt”

„Tian Xian Tong An”
Eredet: Kunming, Yunnan, Kína
Gyártó: Chang Tai Hao
Gyártási év: 2006
Jelleg:  érlelt sheng puerh tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 100 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, mindig forró vízzel.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

2006 Chang Tai Hao „Gazdag ország a mennyek alatt”

2006 Chang Tai Hao - "Gazdag ország a mennyek alatt" sheng puerh tea

2006 Chang Tai Hao „Gazdag ország a mennyek alatt”

2000 昌泰好天下筒

2000 Chang Tai Hao Tian Xia Tong An

A Chang Tai Hao kifejezetten hong-kongi megrendelésre készített teája, ami tehát szójaszósz sűrűségét a toronyházak közötti trópusi nedves levegőben csak tovább növelte az évek során. A megrendelő a Hong-Kong Tong An Teaház volt fennállásának 65. évfordulójára kért 3 receptet.

Chang Tai Hao Tong An Cha Hang sheng puer tea. Jellegzetes, nedvesen érlelt Bulang-hegyi alapteából préselt sheng puerh tea.  A trópusokon, vagy Dél-Yunnanban, esetleg nedves, párás körülmények között tartott puerh teák jóval gyorsabban érnek, azt mondják, hogy kétszeres az érés érzete. Különbséget kell tenni a természetes körülmények között Dél-Yunnanban, a természetes körülmények között, Hong Kongban, vagy Malajziában és a mesterségesen nedvesen érlelt teák között. Ez utóbbiak, ha nem kellő odafigyeléssel gondozzák, kellemetlen meglepetést tartogathatnak.  Összességében a nedvesen érlelt teák ízének belépője gyors, de gyorsan elvékonyodik, viszont fiatalabb teák esetében is megajándékoz ezzel a földes, karamellizált öreg édességgel is. Ez tényleg ízlés kérdése, az, hogy csak pár ilyen teát tartunk, jellemző a piacra is.  Kifejezetten nedves érlelésű ez a tea, továbbá a 2004-es Xiaguan Teji és a 2003-as Chang Tai Hao teánk is. Ez egy más, kényesebb műfaj, de ha jól eltalált, akkor nagy élményt jelent.


Belépő a puerh teák világába itt ,  információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.

Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2006 Chang Tai Hao - "Gazdag ország a mennyek alatt" sheng puerh tea 2006 Chang Tai Hao - "Gazdag ország a mennyek alatt" sheng puerh tea 2006 Chang Tai Hao - "Gazdag ország a mennyek alatt" sheng puerh tea 2006 Chang Tai Hao - "Gazdag ország a mennyek alatt" sheng puerh tea 2006 Chang Tai Hao - "Gazdag ország a mennyek alatt" sheng puerh tea 2006 Chang Tai Hao - "Gazdag ország a mennyek alatt" sheng puerh tea

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2006 Chang Tai Hao „Gazdag ország a mennyek alatt”” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük