Leírás
1978 30+ éves érlelt sheng puerh

1978 30+ éves érlelt sheng puerh
Megint egy nagyon öreg tea. Ember, papagáj talán nem számít öregnek, ha 30 éves, de ezt a tévedést csak akkor látjuk át, ha már túljutottunk rajta. Igazából ez a tea sem öreg, hanem érett. Bárki shu puerhnek mondaná, pedig nem az. A címben san cha néven neveztük. San cha elsődlegesen azt jelenti, hogy NEM préselt tea. Ebből következően, logikusan azt, hogy préselésből szétforgácsolt – elsősorban hei cha – tea. De mivel a préselt ellentéteként használják, ezért mi leveles teát értünk alatta. Szárak, gumók, termések, egész levelek, rügyek és érettek, minden, ami belefér, nem is ez a lényeg, nem az alapanyag osztályozottságát, finomságát vizslatjuk.
Az elmosás és az első felöntések még alig, a többi felöntés már felnyitja a szemünk. Nemcsak a tea erejével és finomságával, hanem a semmivel össze nem hasonlítható öntettel. Ez itt az érlelt teák feneketlen kútja, igazi, hamisítatlan, tajvani, hong-kongi stílusban, mélyvörösen, átlátszatlanul, inkább tintafeketén, annak ellenére, hogy zöld teát iszunk.
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.
Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.







Értékelések
Még nincsenek értékelések.