Chen Yuan Hao 

2014 Chen Yuan Hao 20. év jubileumi tea

„A Yiwu tea felélesztése”
Eredet:  Yiwu, Mengla, Yunnan, Kína
Gyártó: Chen Yuan Hao – Jia Mu Tang
Gyártási év: 2014
Jelleg:  vad sheng puerh tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 100 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, mindig forró vízzel.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

2014 Chen Yuan Hao 20. év jubileumi tea

Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea

2014 Chen Yuan Hao 20. év jubileumi tea

2015 陈远号 易武古树

2015 Chen Yuan Hao Yi Wu Gu Shu

1994 augusztusában a tajvani Kínai Teaművészeti Egyesület 18 főből álló delegációja ékezett Xishuangbannába. A megelőző két nap alatt Kunmingban a Kínai Nemzetközi Tea Dokumentációs szimpóziumon vettek részt. Két nap gyötrelmes utazás után érkeztünk meg Yiwu városkába a Hat Híres Teahegység központjába. Abba az időben Yiwu teljesen kihalt volt.  Gong Jingping Yiwu polgármestere és Li Jianeng a helyettese fogadott bennünket. Látogatásunk célja iránt érdeklődtek, majd miután megértették mit szeretnénk mellénk rendelték Zhang Yit a régebbi polgármestert, hogy segítsen nekünk megválaszolni a kérdéseinket, mivel ő írta meg Yiwu város történelmének összefoglalását. Ebben csak pár mondat erejéig szerepeltek a régi teaházak és Yiwunak a teakultúrában betöltött szerepe a Qing dinasztiától egészen a Népköztársaság korszakáig.

Miután visszatértünk utunkról mindvégig egyfajta megbánást éreztünk szívünkben. Így aztán barátommal Zi Yifanggal összefogva elhatároztuk, hogy visszatérünk Yiwuba. Kibéreltünk egy terepjárót és Sun Jianyi mester visszavitt bennünket Yiwuba. Ott aztán megkérdeztük a polgármestert, hogy van-e még valaki, aki teamesterként részt vett a teakészítésben a régi teaházakban. Találtunk is egy tanárt Zhang Guanshout, aki a Dongyuan Farmon élt az idő tájt és már 83, vagy 85 éves volt. Elmesélte, hogy tizenhat évesen a Tongqing Hao, a Songpinhao és más teaházakban dolgozott.  Látogatásunk idején csak mertem remélni, hogy valaki a városban képes lesz még arra, hogy tea lepényeket préseljen. A későbbiekben aztán Zhang, Li Jianeng, Liao Wenqi és mások közös erőfeszítésével az év novemberében sikerült restaurálnunk az eredeti teagyártási módszereket. Felejthetetlen időszak volt és ez a nap méltó ünnep, amikor megragadhatjuk az alkalmat, hogy ezzel a teával emlékezzünk azokra, akik együtt dolgoztak e hagyományos mesterség felélesztéséért. Remélem, hogy ez a mesterség tovább öröklődik majd.

2014. 5

Az elképesztő történet felbukkan Jinghong Zhang könyvében is (Puer tea Ancient Caravan and Urban Chic) University of Washington Press 2014.  Lényegében tajvani teaszeretők és gyűjtők fedezték fel újra a világnak a már-már eltűnőben lévő puerh teát. A látogatás idején a tea már teljességgel érdektelen és gazdaságtalan vállalkozás volt

2015 Chen Yuan Hao 20. év jubileumi tea. A tajvani teakereskedő  Chen Huaiyuan 1994-ben kezdte el a hagyományos módon szedett és feldolgozott vad puerh teák gyártását és forgalmazását.  Ennek 20. évfordulójára 2014-ben két teát adtak ki, mindkettő  150-300 éves Yiwu-hegyi teafákról szedett, gondosan válogatott sheng puerh tea, mindkettő limitált darabszámban kiadott, gyűjtőknek szánt prémium tea.

A korai, tavaszi fesztivál előtt szedett tea jóval több, mint a cég Yiwu Zheng Shan nevű teája, vagy sok eddigi tea tapasztalatunk. Amaz egy szabályos, klasszikus,  tiszta tea, itt már megjelenik a Chen Yuan Haora oly jellemző kitartó, buja virágokkal kísért  édes méz, ami az első tíz felöntést végig uralja. Eleinte talán hiányoljuk a megszokott karcos sheng erőt, de vigyázat, ha későn, vagy sokat öntünk fel és le a torkunkon, könnyen egész éjjel nyitott szemmel maradhatunk.

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea Chen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea2014 Chen Yuan Hao 25 éves jubileumi szuper prémium sheng puer tea 2014 Chen Yuan Hao 25 éves jubileumi szuper prémium sheng puer tea 2014 Chen Yuan Hao 25 éves jubileumi szuper prémium sheng puer tea 2014 Chen Yuan Hao 25 éves jubileumi szuper prémium sheng puer tea2021 Hekai Gushu sheng puerh tea yunnan tea map

 

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2014 Chen Yuan Hao 20. év jubileumi tea” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük