Leírás
2009 Banzhang hegyi vad tea erő

2009 Banzhang hegyi vad tea erő
2009 班章古树茶
2009 Banzhang Gu Shu Cha
A Ban Zhang 班章 hegység valójában nem hegység, hanem a Bulang hegység északnyugati területe, része, amely 3 falu határát foglalja magába:
- Lao Banzhang, 老班章
- Xin Banzhang
- és Lao Man e 老曼峨
Ez a terület a XIV. századig visszavezethetően termelt teát, különlegessgét pedig az adja, hogy a három falu határában lévő teafákról szedett tea a világ legerősebb teáit adja. Ez a puerh tea széles körben való ismertté válása során oda vezetett, hogy az addig a többi teához javító teaként blendben hozzákevert Banzhang-hegyi tea iránti érdeklődés és kereslet az egekbe vitte a tea árát. 2008-tól 2013-ig a teljes termelést egy cég a Chen Sheng Hao 陈升号 vásárolta fel. Nekünk 2004-ből és 2005-ből volt nagyobb mennyiségű Banzhnag teánk, amit közepes áron elitattunk, nagy kár érte – nem kár érte, sok embnernek szereztünk vele szép élményt. Emlékezetes volt a 2006-os kiadású Hai Lang Hao tiszta, tavaszi Ban Zhan hegyi puerh. Annak (s ennek) a teának az extremitásához elég annyi, hogy ha van valami, ami tea részegséget okozhat, akkor az 100 gramm grúz tea tíz percig főzve a futkosón, vagy 8 gramm ezekből a teákból kung fu módszerrel.. Mai szájjal újrakóstolva a 2006-os teát, megigéz zabolátlansága, értetlenséggel tölt el szikársága és nehezen megfejthető, ahogy a tea az előadás felénél hátraarcot csinál és teljesen új karaktert ad.
Teaházunkban több Banzhang teát is árulunk, egyet őszi kiadásban, mind a teaház érdekes puerh teái közé tartoznak. Ez itt március eleji első szedésű tea 2009-ből. Tavaszi Ban Zhang teákhoz nem könnyű hozzájutni, hong-kongi, malajziai és tajvani kereskedők viszik el az utolsó grammig és saját teaként adják ki, vagy még inkább keverik más lágyabb ízvilágú teákkal. A Ban Zhang tea keserű, a tavaszi teának 5% körüli a koffein tartalma, nagyon erős, szinte részegítő. Nyugaton emiatt népszerű és izgalmas, mert mindenki kíváncsi arra, mit bír a saját teste. Ez nem menti fel az alól, hogy kiegyensúlyozott és harmónikus, mégis gazdag legyen. Ennek a követelménynek egy tiszta Ban Zhang hegyi tea nem tud megfelelni, mert olyan erős, mint egy lórúgás, a vérnyomást és a gondolatokat is komolyan befolyásolja. Az erő keserű agresszivitásként jelentkezik, ami nem a harmónia felé üget, összességében tehát mindig valamilyen félmegoldással fogunk találkozni. A Douji és a Chen Sheng Hao Ban Zhang kétségtelenül nagy tea és a Hai Lang Hao se rossz. Utána ez következhet.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.







Értékelések
Még nincsenek értékelések.