Fu cha ju

2002 Ai Luo hegyi vad puerh

„Ai Lou Shan”
Eredet: Simao, Yunnan, Kína
Gyártó: Fu Cha Ju
Gyártási év: 2002
Jelleg:   érlelt vad sheng puerh tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 100 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, mindig forró vízzel.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

2002 Ai Luo hegyi vad puerh

2002 Ai Luo hegyi vad puerh

 

2002 Ai Luo hegyi vad puerh

2006 弗茶居无量山普洱茶

2006 Douji Yi Wu Zheng Shan puer cha

Nagy élmény igazi, vad fákról származó érlelt teára bukkanni. Yi-Wu hegyi teákból lehet régi lepényeket találni, meglehetősen borsos áron. Az érlelés módszereinek és alapanyagának kiválasztásában fontos szerepük volt a tajvani, hongkongi kereskedőknek, éttermeknek, tulajdonképpen az ő ízlésük alakította a recepteket. A Fu Cha Ju egy tajvani teamester, Huang Chuan Fang  puerh márkája, ami rejtélyes zen koanként üzen fedőpapírján a teaivóknak: Ez Nem Tea Ház. Ez Tea Őserdő. Ai Luo (vagy Ai Lao 哀牢山 – szó szerinti fordításban Gyászos Börtön) hegység, Simao tartományban, nagy gonddal válogatott és elrendezett levelek lepénye. Huang Chuan Fang nemcsak puerheket készít, sőt elsősorban nem is azt, hanem tajvani zöld wulongokat. Ezek az oolongok az elmúlt 150 évben igen sokat változtak. A változás legfontosabb eleme az érett, erős ízekről a könnyű, zöld, édes, virágos ízekre való áttérés volt. Fu Cha Ju tajvani teái ezen belül újabb vonalat képviselnek. A teáit a ma megszokottnál és elfogadottnál tovább fermentálja és süti, de időben nagyon elnyújtva, kicsit hasonlóan a ma egyre inkább kedveltté váló Anxi zöld wulongok ízéhez. A tea így továbbra is könnyű marad, frissítő, de képes megmutatni gyümölcsös hátterét is. Ugyanezt a módszert alkalmazza Fu Cha Ju a puerhekre is. Az elsők között vezetett be rigorózus válogatási, tisztítási követelményeket, nem fogadott el csak elsőrangúan szedett teát, majd az otthon bevezetett módszer szerint hervasztotta, enyhén fermentálta, sütötte, elengedte, újrasütötte. A sütés kifinomultsága más teáknál ismeretlen ízeket csal elő ebből a vad puerhből. Minden lepényt egyenként, az eredeti módszer szerint préseltek kőnehezékkel. A tea első két felöntése gyümölcsös, majd begyorsul és szállítószalagon ontja a tea erejét. A tizedik felöntés után köszönt be az édes korszak. Érlelt vad puerh.

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.

Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

2002 Ai Luo hegyi vad puerh

2002 Ai Luo hegyi vad puerh 2002 Ai Luo hegyi vad puerh 2002 Ai Luo hegyi vad puerh 2002 Ai Luo hegyi vad puerh 2002 Ai Luo hegyi vad puerh 2002 Ai Luo hegyi vad puerh 2002 Ai Luo hegyi vad puerh

 

 

yunnan tea map

 

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2002 Ai Luo hegyi vad puerh” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük