Leírás
2017 Xiaguan FT 53 sheng puerh tea


2017 Xiaguan FT 53
2017 Xiaguan FT 53 sheng puerh tea
Szereti a friss shengeket? Vagy csak mondja? Ha friss shenget inna, keressen valami ősfás, nyilem-nyalom, bolyhos-rügyes új hullámos teát, ami tényleg mézes, vastag és teljesen kielégítő. Jövőre is jó lesz még, utána elkezd sápadni, netán szétesni. De az is lehet, hogy nem. Ha ellenben biztosra akar menni, és szeretné szájában tudni a jellegzetes robbanó ízetlen puer ízt, akkor fogjon egy ilyen teát és nyissa ki mondjuk három év múlva. Nem fog csalódni. Ezeknek a teáknak nagy erényük, hogy ilyenkor (hacsak nem valamilyen gyűjtőknek készített memorial teáról van szó) meglehetősen olcsóak. De ilyenkor még selymes jellegtelenek, tényleg a must-bor viszonyához lehet őket hasonlítani. Az erős ott van bennük, de részvétlenül, kavargó ízek nélkül hat. Az FT a tajvani exportra gyártott Xiaguan teák jele, ami pedig elvileg azt jelenti, hogy különleges minőségről van szó. Nekem egyenlőre csak egy friss sheng tea-must.
A lepényt vas préssel préselték, ami megint csak a hosszú érlelésre szánt erős teáknak jár.
Vas tea (鐵餅, szó szerint vas korong, vas lepény), amit 1986 óta gyárt a Xiaguan Teaüzem saját Daliban található teaültetvényeiről származó 3. osztályú (ez levélnagyságot jelent 1-től 10-itg terjedő skálán) tea levelekből. A teát vas présben (innen a zuhanyzórózsára jellemző kitüremkedések a tea egyik oldalán, ezen keresztül érkezik a leveleket lágyító gőz) préselik nagyon keményre, ez garantálja a szokásosnál is hosszabb érlelést különösen a nagy erejű teák esetében. A teát a FT (Fei Tai) védjegy alatt hozzák forgalomba, ami egyrészt a Xiaguan teák magasabb minőségű kategóriája, másrészt a tajvani piacra szánt teát jelent. Ez egyúttal azt is ejlenti, ez egy magas minőségű, érlelésre alkalmas termék.
Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
- 2004 Arany szalagos tuo Az első modern Xiaguan tuo
- 2005 Teji Dali tuo Tömeggyártásban készült, de egészen kiváló tea
- 2004 Darutollas tuo Lágy, telt ízű tuo
- 2006 Aranyszalagos tuo A 2004-es utóda, újra a régi alapanyagokból
- 2008 FT Nanzhao tuo A legjobb tajvani export tuo már érlelt alapanyagból
- 2008 FT Boldogság és szerencse tuo Népszerű, tajvani export tuo
- 2008 Főnix tuo Az anyaországnak nagy mennyiségben gyártott nyári tea 2008 A vörös kamra álma tuo mára beérett, késő tavaszi tea
Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.









Értékelések
Még nincsenek értékelések.