Anhua Cha Chang

1992 Anhua mongol posztfermentált tea

Eredet: Otoyo, Kochi, Japán
Gyártó: Otoyo Cho Goishicha Szövetkezet Teaüzem
Gyártási év: 2024
Jelleg: tejsavas érlelésű posztfermentált japán sötét tea hei cha
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 100 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, mindig forró vízzel.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

1992 Anhua mongol posztfermentált tea

1992 Anhua mongol posztfermentált tea

1992 Anhua 安化 mongol posztfermentált tea

Anhua a ködbe burkolózó Xuefeng hegység vidékén található. A talaj termékeny, a csapadék bőséges tökéletes a tea termesztésére. Az itteni tea levelei szőrmével fedett vastag húsú ásványi anyagokban gazdag mélyzöld levelek gazdag. Az Anhua tea története ősrégi és kiváló minősége okán méltán híres az egész országban.

Az Anhua vidéki teagyártás egészen különleges. A kiváló minőségű levelekből fekete teát készítenek, amit formákba, hagyományosan leginkább téglákba préselnek, majd így érlelik. A gyártás szigorú előírások betartásával és felügyelet alatt zajlik. A formák jellemzéen 1 kilogrammosak és kívül belül egyneműek. A tea narancsvörös öntete átható és egyöntetű, sok felöntés után sem fárad, aromája tiszta, édes, frissítő, szomjoltó, gyulladáscsökkentő. A hosszú időn át helyesen tárolt tea átalakul minősége és értéke is nő. Hagyományosan emésztőszervi panaszok, meghűlés kezelésére is használták.

Igazi, klasszikus, belső-ázsiai piacra gyártott érlelt posztfermentált tea, hei cha. A tea az 1975-ben alapított Hunan tartománybéli Anhua Teaüzemben 化县马路茶厂不懈的追求 készült 1992-es tavaszi szedés, amit 1993-ban préseltek formába, majd Észak-Kínában, száraz éghajlaton érleltek, utána került egy guangdongi üzletember gyűjteményébe és tovább.  Finom száraz érlelt íz, édes, egy kicsit csíp. Miért nevezzük mongol teának? Mert eredeti elkészítési módja Mongóliában (beleértve a kínai Mongóliát) úgy történik, hogy a teából letört (lefűrészelt) darabot egy nagy kannában felöntik és a tűzon tartják, tejjel  (bármilyennel) árpával, kölessel ízesítik.  Ízesítve, vagy anélkül is finom és nagyon hatékonyan energetizál, felforrósítja a testet, ami nagyon előnyös, amikor a jurtából nemezcsizmánkban a pusztára kilépünk. De ugyanilyen hatása van az irodában is.

 

Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

1992 Anhua mongol posztfermentált tea 1992 Anhua mongol posztfermentált tea 1992 Anhua mongol posztfermentált tea 1992 Anhua mongol posztfermentált tea 1992 Anhua mongol posztfermentált tea 1992 Anhua mongol posztfermentált tea 1992 Anhua mongol posztfermentált tea

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„1992 Anhua mongol posztfermentált tea” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük