Ginszeng gyökér

”  Panax ginseng C.A.Meyer  „
Eredet: Fujian, Kína
Gyártási év: 2024
Jelleg: Vágott ginszeng gyökér
Elkészítési mód:

Leírás

Ginszeng gyökér

Ginszeng gyökér

Panax ginseng C. A. Mey. – ARALIACEAE (koreai) ginszeng Ginseng radix (Ph. Eur. 4., Ph. Hg. VIII.)

Ginszeng gyökér

Honos Kínában, K-Ázsiában, Távol-keleten. Koreában termesztik a legnagyobb mennyiségben, Korea és Kína gyártja a legjobb minőséget. Évelő lágyszárú, a gyökeret rendszerint 4-7 éves növények szolgáltatják.

Ez a hivatalos drog. Hatóanyaga: 1,5-3% triterpén-szaponin (tetraciklusos dammaran-típusú és kisebb arányban pentaciklusos oleanan-típusú) ginsenosidok, kisebb mennyiségben poliin

(falcarinol, panaxynol), peptidoglukanok (panaxan A-U), poliszaharidok (pl. keményítő), kb. 0,05% illóolaj (limonen, citral).

Az emberiség évezredek óta termel és fogyaszt olyan növényeket, amelyeket különösen előnyösnek tapasztal az egészség megóvására és az életminőség javítására. A ginszeng az egyik legnépszerűbb fitoterápiás gyógynövény.

Neve (Pan=minden + axos=gyógyszer) azt jelenti, mindent gyógyító növény. A kínai név  (renshen) a gyökér ember alakjára, továbbá a test, az elme és a szellem egységére utal.

A már sokszor idézett Bencao Gangmu (a kínai gyógynövény enciklopédia  Li Shizhen 1596.) szerint a ginszeng nem gyógyszer, hanem fitoterápiás, roboráló, erősítő szer, ami 23 betegség kezelésére alkalmas, egyben a Dongeui Bogam , a koreai klinikai farmakológia összes 3944  receptje közül 653-ban (az összes recept 16.6%-a) szerepel összetevőként.

A ginszeng fajtái:

1. Panax ginseng C. A. Meyer (Koreai ginszeng)

2. Panax japonicus C. A. Meyer (Japán ginszeng)

3. Panax major Ting

4. Panax notoginseng (Burkill) F. H. Chen (Sanchi ginszeng)

5. Panax omeiensis J. Wen 6. Panax pseudoginseng Wallich

7. Panax quinquefolius L. (Amerikai ginszeng)

8. Panax sinensis J. Wen

9. Panax stipuleanatus H. T. Tsai & K.M. Feng

10. Panax trifolius L. (Törpe ginszeng)

11. Panax wangianus Sun

12. Panx zingiberensis C.Y. Wu & K.M. Feng

13. Panax vietnamensis Ha et Grushv. (Vietnámi ginszeng)

A feldolgozás alapján háromféle ginszenget különböztetünk meg

(a) friss ginszeng (4 évesnél fiatalabb, frissen fogyasztható)

(b) Fehér ginszeng (4-6 éves, tisztított, majd napon szárított);

(c) vörös ginszeng (6 évesen takarítják be, majd gőzölik és szárítják)

A vörös ginszeng feldolgozási módot a megnövekedett igény hívta életre.

Bevizsgált, az EU növényegészségügyi előírásoknak megfelelő ginszeng.

Best before 2027. április

Ginszeng gyökér

Egyébként így néz ki az egész gyökér, ami ugyancsak felvágható és fogyasztható, de mi a fenti vágott változatot kínáljuk, amit egy ahogy van meg lehet enni, nagyon finom, csak persze pár darabkánál nem kell többet.

Ginszeng gyökér Ginszeng gyökér Ginszeng gyökér Ginszeng gyökér

Cikkek a témában.

asztma

fokhagymával meg mindenre jó.

A herbateák alkalmazása esetén tartsa be az elkészítéssel kapcsolatos útmutatásokat, ne használjon fölöslegesen sok teát. Herbateáink nem tartalmaznak semmiféle színező, ízesítő, ízfokozó anyagokat vagy hozzáadott aromákat. Ennek köszönhetően különös figyelemmel kell tárolni, légmentesen zárt, hűvös, sötét, száraz helyen, ha lehetséges fémdobozban. Az elkészítés során lehetőség szerint minden esetben a lehető leglágyabb, (<50 mg /  lit összes ásványianyag tartalmú) tisztított vizet használja 90-95 Co-on.

További információk

Gramm

25, 50, 100, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ginszeng gyökér” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük