Canarino

” Édes-keserű természetes gyümölcs és herbatea”
Eredet:  EU
Gyártó: Rao Erbe
Gyártási év: 2025
Jelleg: Nagy tisztaságú herbatea keverék
Elkészítési mód:
Elkészítéséhez használjon 90-95 Co-os,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, közepes űrtartalmú (4-600 ml) teáskészletet és egy csapott evőkanálnyi, 4-5 gramm teát.

Készítsen egy 4-5 perces felöntést, majd még egyszer öntse fel.

A herbateákat tartsa az általunk adott jól zárható tasakban, hűvös, napfénytől védett helyen, akár hűtőszekrényben.

 

 

Cikkszám: h108 Kategóriák: , Címkék: ,

Leírás

Canarino

Canarino

Canarino – Édes-keserű természetes gyümölcstea

  • Édesgyökér
  • hárs
  • narancs
  • izsóp
  • zsálya
  • bodza
  • kömény
  • édeskömény
  • kamilla
  • citrom
  • menta
  • orvosi somkóró
  • citrom
  • mirtusz

Ez egy ősrégi, mediterrán recept, egyúttal a XIX. sz. elején a liberty stílusú bárokban használt ital neve is. A jobb sorból származó urak, akik ezekben a bárokban ücsörögtek és valami frissítőt kívántak inni az éppen elfogyasztott rövidital után, személyes bárpultos barátjuktól egy canarinót kértek, azaz egy pohárnyi forró vizet citromhéjjal, esetleg babérral és cukorral. A vendég persze nem véletlenül kérte az italt. Addigra már túl volt a sokadik körön és szervezete éppen kiadni készült a felesleget, amit feldolgozni már nem volt képes. De használták sima gyomorbajra, rosszullétre, fejfájásra is. Ez volt az a kegyelmi pillanat, amikor a ficsúrba visszatért az élet és a bárpultnál ülve, maga előtt a kanárisárga pohár itallal, mint egy kanári kezdett füttyentgetni az épp arra sétáló kisasszonyoknak.  Mivel nemesek voltak, naphosszat nem is igen akadt más dolguk. Ha a kisasszony azután túlságosan is sértőnek érezte volna az úrfi viselkedését, akkor „a bikaborjú” azzal mentegetőzött, hogy csupán az ital volt túl forró, s az emiatti felszisszenés okozta a kanárifüttyöt.

A canarino él és virul, jelkép és életforma, minden korabeli mediterrán  drámában, operában  felbukkan.   Ma is nyugodtan leülhetnek egy dél-olaszországi bárpulthoz és kérhetnek egy canarinót, talán csak annyi fog történni, hogy a pincér részvéttel fog ránk nézni feltételezett gyomorbajunk miatt.

A tea édesen narancsos, citromosan illatos, az élet pedig keserédes.

Canarino Canarino Melissa officinalis – CitromfűCitromfű

A herbateák alkalmazása esetén tartsa be az elkészítéssel kapcsolatos útmutatásokat, ne használjon fölöslegesen sok teát. Herbateáink nem tartalmaznak semmiféle színező, ízesítő, ízfokozó anyagokat vagy hozzáadott aromákat. Ennek köszönhetően különös figyelemmel kell tárolni, légmentesen zárt, hűvös, sötét, száraz helyen, ha lehetséges fémdobozban. Az elkészítés során lehetőség szerint minden esetben a lehető leglágyabb, (<50 mg /  lit összes ásványianyag tartalmú) tisztított vizet használja 90-95 Co-on.

További információk

Gramm

25, 50, 100, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Canarino” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük