Leírás
Emei Shan Zhu Ye Qing
Emei Shan Zhu Ye Qing
kínai zöld tea
峨嵋山竹叶青
Zöld bambuszrügyek az Emei-hegyről
A szecsuáni teatermelés két fő területe a Yaan környéki Mengding hegység és a délkeletre fekvő Emei hegység. A két terület alapvetően különbözik egymástól földrajzi adottságaiban és a teák gyártási filozófiájában. Az itt bemutatott Emei hegyi Zhu Ye Qing, azaz türkizzöld bambusz rügyek száraz, virágos, hosszú utóízű öntetet adnak egy sokáig eltartható zöld teból. A rügy még ki nem nyílt sárkányfog rügy. Elkészítéséhez 4 gramm teát használunk, 75-85 Co fokos lágy tisztított vizet, 1-1,5 perces felöntésekkel. A felöntések hossza inkább a felöntés jellegétől (odafigyeléstől, mozdulatoktól) függ, mint bármi mástól. Ez a tea a legkönnyebben hasonlítható borhoz, vagy bármilyen más kulináris termékhez. Ha bor, akkor chardonnay, ha nem, akkor zöldborsó, ha virág, akkor is. A teáról és annak kulturális környezetéről hosszabb lélegzetű bemutatót itt olvashat. >>>>
Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.









Értékelések
Még nincsenek értékelések.