Seiseido

Omi kézzel sütött Hojicha

„Omi kézzel sütött Hojicha”
Eredet: Asamiya, Shiga, Japán
Gyártó: Seiseido
Gyártási év: 2025
Jelleg: frissen sütött levélszár tea
Elkészítés: 100 C fok 1 perc 4-5 x
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
Eredeti csomag nettó súly: 250 gramm

Cikkszám: hoj102 Kategóriák: , Címkék: , , ,

Leírás

Omi kézzel sütött Hojicha

asamiyacha

Omi kézzel sütött Hojicha 

Omi kézzel sütött Hojicha

近江手炒りほうじ

Omi (Asamiya) kézzel enyhén sütött levélszártea.

Shiga ködös hegyei között termesztett teából ősszel szedett és kis adagokban sütött tea.

A normál hojicha esetében könnyen előfordulhat, hogy a levéldarabok túlpörkölődnek, égnek, a szár pedig még nincs kész.

A normál sencha hojichákhoz képest, a szár hojichának semmilyen kellemetlen, füstös, vagy túlpörkölt íze nincs, könnyed, frissítő, bármennyit lehet inni belőle, akár este is és főleg nem lehet megunni, nem válik monotonná.

A csomagon (japánul) az olvasható, hogy a tea faszénen sütött, de ez egy régebbi teára vonatkozott.  Ennek a teának a gyártása során nem használtak faszenet.

A tea izgalmas és gyönyörű termőhelyéről itt írtunk részletesebben.

★★★★★

Íz/Test ○○○●○○○ sütés

Umami ○○○○●○○ Fanyarság

hojicha horoku frissen sütött hojicha Omi kézzel sütött Hojicha  Omi kézzel sütött Hojicha  Omi kézzel sütött Hojicha  Omi kézzel sütött Hojicha  Omi kézzel sütött Hojicha  Omi kézzel sütött Hojicha hojicha horoku frissen sütött hojicha hojicha horoku frissen sütött hojicha hojicha horoku frissen sütött hojicha

 


Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya teákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho  (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.

Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:

  • Asamiya,
  • Omi Tsuchiyama
  • és Mandokoro.

A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.

Az Omi (elterjedtebb nevén tehát Asamiya) teák, különösen a sencha, kabusecha és bancha különleges. tiszta ízű teák, a legjobb japán teák közé tartoznak.

Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

Asamiya kabusecha okumidori Asamiya Sencha Fukamidori Seiseido Seiseido chaho

seiseido

További információk

Gramm

50, 100, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Omi kézzel sütött Hojicha” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük