Barao de Cotegipe

Barao de Cotegipe durva őrlés 1000 gr

7 190Ft

” Durva őrlésű friss zöld mate tea ”
Eredet: Brazília
Gyártó: Barao de Cotegipe
Gyártási év: 2021
Jelleg: Durva őrlésű chimarrao jellegű friss zöld mate tea
Elkészítési mód:
ogjunk egy cuiát és töltsük meg matéval kb. a 3/4-ig, majd a tenyerünkkel fogjuk le és kétszer háromszor jól rázzuk meg, esetleg fordítsuk is meg. Ennek eredményeképpen a mate a cuiában lejtősen fog elhelyezkedni. A hasadékba öntsünk egy kis langyos vizet és két percig hagyjuk állni, hogy a víz lassan átjárja a matét. Ezt követően elkezdhetjük a mate felöntését 70/80 °C fokos tisztított vízzel, de vigyázzunk, hogy a matéra közvetlenül ne öntsük a vizet, hanem mindig ugyanazt a pontot használjuk, mint első alkalommal. Mostmár beleilleszthetjük a erva mate zöld tavába a   “bomba” bombillát és elkezdhetjük élvezni a Mate Chimarrãót.
Belépő a Mate tea világába…itt 
Eszközöket a mate elkészítéséhez a mate áruházból választhat.
Belépő a yerba mate tea világába…itt

Nettó súly:  1000 gr

Elfogyott

Leírás

Barao de Cotegipe durva őrlés  – 1000 gr

Barao de Cotegipe durva őrlés

Barao de Cotegipe durva őrlés

A Barao de Cotegipe durva őrlésű mate tea egy chimarrão brazil stílusú mate tea a patinás brazil erva mate gyártó, a Barão de Cotegipe különleges keveréke.

A Barao egy 1951-ben alapított brazil mate termesztő és gyártó cég, ami elsősorban nem a felénk is ismert és elterjedt mate készítésére alkalmas mate teát gyárt, hanem Chimarrão készítéséhez való matét. A különbség pedig hatalmas.

A mate gyártása során hasonlóan sok más teához az a cél, hogy a növény összetételét megőrizve, de erős ízeit megszelidítve fogyasztható, minél finomabb teát hozzanak létre, lehetőleg a keserű alap mérséklésével. A moída grossa a hagyományos gyártási eljárások (szedés, válogatás, osztályozás, sütés, szárítás, osztályozás, őrlés) két részletében különbözik a hagyományos finom szemű chimarrao matéktól. Egyrészt a szárítást nagy hengerkasokban végzik, ami egyfajta pörkölt felhangot is ad a chimarrao eredeti, zöld, nyers ízeihez, ugyanakkor kevésbé füstös, mint az átlagos maték.

A legfontosabb, hogy az őrlés során egy sokkal nagyobb szemnagyságú teát állítanak elő (innen a neve moída grossa), ami egy primitív , eredeti, természetes, erősebb, vadabb  jelleget kölcsönöz a teának.

Az argentin matéval szemben, amihez alapvetően egy fajtát használnak fel, a brazil őserdők több, mint harminc fajtát adtak a mate kedvelőinek.  Ezek blendje adja a brazil maték változatosságát.

Annyi a különbség a brazil és az argentin mate között, ami a két teljes kultúra között.  Nem is tudom melyiket válasszam…     Vad karakterű mate füst nélkül.  Ha lehet, tartsa hűtőben!

Yerba mate teszt erről a teáról itt >>>>

Barao de Cotegipe durva őrlés Barao de Cotegipe durva őrlés Barao de Cotegipe durva őrlés

fent belról jobbra

Barao de Cotegipe tradicional, nativa, moída grossa

Lent pörkölt, Piccolo, herbás

Barao de Cotegipe durva őrlés Barao de Cotegipe durva őrlés

Büszke gauchók vagyunk

Ez ugyan nem Barao de Cotegipe kép, de nem hagyhattam ki.

Barao de Cotegipe durva őrlés Barao de Cotegipe durva őrlés

 

További információk

Gramm

20, 40, 100

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Barao de Cotegipe durva őrlés 1000 gr” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük