Leírás
Uji bancha

Uji bancha avagy Kyo bancha 京番茶
Nem érlelt, hanem érett tea. A tea alsó levélkategóriájának tavaszi nagytakarításából származó tea, amit nem felönteni, hanem tíz percig lobogó vízben főzni kell, majd további 10 perc pihentetés után egy teáskannába szűrni. Sokat mesélnek a tisztító hatásáról a japánok legalábbis ezért szeretik, mert kora tavasszal megtisztít a télen felhalmozott feleslegtől és káros anyagoktól.
Ujiban a kyo bancha jellegzetes ízesített formája a füstölt bancha.
Részletesebb ismertetőt a bancha teáról itt és itt talál.
Az őszi banchát szeptembertől novemberig szedik, majd a havas hosszú hegyvidéki tél után február- márciusban.
Az ősszel szedett Akibancha vékony, törékeny levelekből áll, könnyed ízzel.
A tavaszi bancha vasag levelű, erős és mégis édes ízű és a hosszú téli időszak alatt elraktározott ásványi anyagok remek tárháza.
★★★★★
Íz/Test ○○○○○●○ sütés
Umami ○○○○●○○ Fanyarság

A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.





Értékelések
Még nincsenek értékelések.