A japán zöld teák oxidáxióját nem sütéssel, hanem rövid gőzöléssel állítják meg. Az átlagos gőzölési idő nem több 30-40 másodpercnél. Ezek a "normálisan" gőzölt ún. Chumushi (中蒸し más, elterjedtebb kifejezéssel Futsuu-mushi 普通蒸し) teák. Vannak rövidebb ideig hőkezelt ún. Asamushi (浅蒸し (enyhén gőzölt) teák. A XX. század második felében a nagyipari teatermelésben - főként a gyengébb minőségű, asztingensebb teák feljavítására kezdett elterjedni a hosszabb gőzölés. Csakhamar észervették, hogy a hosszabb gőzölés teljesen más szerkezetű öntet előállítására alkalmas, amit nagy aminosav, csökkent katechin tartalom jellemez. Ezek a mélyen gőzölt, azaz Fukamushi (深蒸し茶) teák, amelyek telt, édes, könnyen iható, egészséges zöld teák.