Elkészítési módok:
A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
"A nyári fuvallat, vagy nyári szél" a nyár tökéletes teája, hidegen elkészíthető fukamushi sencha. A hideg vízel való elkészítés előnye, hogy az aminosavakat, az umaminak otthont adó theanint teljes mértékben oldja, nagyrészt a polifenolokat és koffeint is, de összességében enyhébb, finomabb ízt produkál. Elkészíthető hagyományosan forró vízzel is. A kifejezetten hideg vízzel való elkészítésre gyártott japán teák közé tartoznak, a mizudashi sencha, mizudashi gyokuro, matcha és édes matcha.
Natsu no Kaze - Nyári szellő
A Japán déli részén fekvő Yaméban, de Kagoshimában is kicsit más a mizudashi kultúrája, mint északabbra. A Hoshiteánál nem Mizudashinak, hanem Natsu no Kaze néven nevezik. Ez egy általánosabb kifejezés az olyan zöld teákra, amiket hosszú felöntéssel lehet elkészíteni. Mindegy, hogy meleg, vagy hideg vízzel. Ez az irodai tea literes üvegkancsóban, amire rájár mindenki.
A mizudashi teák nem olcsók, de a költség nem elhanyagolható részét a piramis és egyéb filterek adják. Ezért ezt a teát leveles formában, kedvezőbb áron áruljuk. 5 gramm teát tegyen egy palackba, vagy üvegkannába és szűrőn keresztül öntse ki.
A teát aroma megőrző, visszazárható tasakban postázzuk. Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 12 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.
A Hoshitea oldala itt várja Önt, ez pedig a Hoshiteagram.