Elkészítéséhez használjon 95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy bő teáskanálnyi, de inkább pontosan kimért 7 gramm teát.
Egy rövid, pillanatnyi felöntéssel mossa át a teát és a keletkező öntettel a teáskészletet, majd öntse ki. Ezután készítsen eleinte egy perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A tea felöntésekor keletkező habot le kell húzni az öntet felszínéről. A vizet eleinte ne közvetlenül a teára öntse, hanem a tea mellé, majd később kezdjen erőteljesebb nyomást gyakorolni a levelekre.
A Wuyi sziklás oolongok eredeti elkészítése csupán három felöntésről szólt (más források szerint ötről). Ez azt jelenti, hogy lehet és szabad intenzívebb önteteket készíteni, amelyek elegendő virággal árasztják el a csészénket. Ma már talán elfogadottabb a sok, akár 8-10 rövidebb felöntés
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Nagy levelű, enyhén fermentált, finoman sütött AAA minőségű tea. Ízben inkább a lágyabb, finomabb vonalat képviseli. 5 felöntésig ad finom hosszú önteteket nagy eleganciával.
Szedés: 2023.04.25
szedési standard: fiatal kinyílt levelek (嫩青)
Időjárás: napos
Hervasztás és fermentáció 12,2 óra
Válogatás 2023.05.13.
Forró levegős szárítás:2023.05.15-2 2 x 35 perc
Első faszenes sütés: 2023.006.01.-9:30 óra hosszan
Második faszenes sütés: 2023.07.14-9:30 hosszan
Lezáró faszenes sütés: 2023.09.22
Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.