Elkészítéséhez használjon enyhén visszahűtött, kb. 90-95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy teáskanálnyi, 7 gramm teát.
Egy rövid, pillanatnyi felöntés után, amit nem iszik meg, készítsen eleinte fél perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A Cui Yu (翠玉), vagy cui cui és sok más néven ismert "jádezöld oolong" egy 1981-ben nemesített, alacsonyabb tengerszint feletti magasságon termesztett teafajta, aminek a hivatalos neve Taiwan #13. A teát a Tainong #80 és a Yingzhi Hongxin fajták keresztezésével hozták létre, előbbi tulajdonképpen csak azt jelenti "zöldség", ez utóbbi volt viszont az eredeti, Tajvanra behozott Tie Gun Yin variáns. A szokásos tajvani, erősen sodort, "göngyöleg" módon dolgozzák fel, és röviden, vagy közepesen sütik, leszűkítve a tea fermentációját. Cui cui és sok más néven is fut, de mindig ugyanezt az enyhe, könnyed fermentációt jelenti, ami garancia a légies karakter kidomborítására. A Cui Yu egy nőies oolong, ami nagyon jól érzi magát enyhe, rövid átmosás után csupán 90-95 Co-os vízzel felöntve. Teljesen más világ ugyanakkor, mint a magashegyi, florális, vegetális teák.
A zöld wulongokat jól záródó fóliában, vagy fémdobozban érdemes hűtőszekrényben, de mindenképpen hűvös, sötét, száraz helyen tárolni!
Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.