Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Ezen a teán jól látszik, mennyire fölösleges az oolong teák túlsütése, ez manapság gyakran kerül szóba teás körökben. Az a hiedelem él Keleten, hogy az érlelődő teák, karamellizáltan besütve ízesebbé tehetők. Az érlelhetőség és süthetőség nagyon vékony palló, egy biztos, rossz teából sütve se lesz jobb, gazdagabb, és a gazdag finom tea évenkénti újrasütéséhez is nagy odafigyelés kell, könnyű a felépült struktúrát szétrombolni. Semmi esetre sem wok és 150-200 C fok kell hozzá. Ez a tea sötétzöld, kékes, (nnen ezeknek a teáknak az eredeti neve türkizzöld tea- Qing Cha - 青茶), kerek, visszafogott karakterrel, árnyaltan gazdag, finoman lengő utóízzel.
Tie Guan Yin teáink Belső Anxi távoli vidékén egy teljesen vegyszermentes, organikus kertben születnek. Új teraszos, vad vidék, ahol a csodásan friss zsenge ízt, gyermek tie guan yinek (öt éves csemeték) fiatal leveleiből készítik. A kerttel tizenhét éve van gyümölcsöző kapcsolatunk.
Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.