Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Lincang keleti részén, Lin Xiang Qu a vad tea ligeteiről elhíresült vidék a puer rajongók körében, ennek a területnek a része Bangdong 邦东寨 falu és a közösség által gondozott vad és félvad tealigetek. Illatos felület, hűvös lincangi kesernyésség, nyers, diós talapzaton. Ezek elvileg mind a jó érlelhetőség jelei és a hűvős, éles erő a természetes, eredeti, organikus vad tea alapvonása. A későbbi, ember által szelidített, mára ugyancsak öreg fák adják a másik, zsibbasztóan gazdag és édes Menghai vonalat. Mindenki arra a vonalra vált jegyet, amire neki tetszik. Mégis van egy alapvető zöld karaktere, ami tanácstalansággal tölt el.
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.