Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Mengku fagyos teái közül a Da Xue Shan híre és ára a legnagyobb. A sosem, vagy ritkán havas Nagy Havas peremén húzódik a Bing Dao 冰岛
Jeges sziget (jeges zug), ami egy magashegyi csúcsot és az onnan leszakadó völgyeket jelenti 4-500 éves elvadult ültetvényekkel és eredeti vad tealigetekkel. Innen van néhány Mu Shu (anyafa) teánk is, nagy levelekkel, hűsítő torokba fújó fagyos lehelettel.
Xiao Hu Bing Dao a vidék legnagyobb sziget nevéhez méltóan elszigetelt falva, ami az itt termő tea minőségéről ismert és valójában három kisebb falukerületből áll.. Az út lent fut a völgyben a falu pedig a csúcs közelében érhető el. A magashegyi "szigetet" ráadásul két kis folyó is körülöleli, párát bizosítva a nehezen járható vidéknek. Két tucat hektárnyi területen rendezett, évszázadokkal ezelőtt klónozott eredeti vad teákból álló ligetek sorakoznak 5 méter magas fáktól egészen a másfél méter törzsátmérőjű ősi anyafákig. A ligeteket valamikor a középkorban a Blang emberek ültették, most ahelyükön a Lahu nemzetség tagjai és han kínaiak laknak. A Bing Dao tea néven árult teák általában amolyan helóta teák, a környékről származnak, az eredeti Bing Dao ára kilónként 2-2500 dollár / kg és emelkedik.
Ez itt Bing dao Chen Yuan Haotól 2015 kora tavaszi szedés.
Selymes, édes és nagyon erős tea, érdemes felezni a szokásos tea adagunkat. Az erő nem az ízben ugrik a nyelvünk fölé ott a nemes hölgy lebeg, hanem alattomosan de az első két három felöntés után már hiába eszmélünk, akkor már késő.
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.