Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
2014 Yiwu hegyi vad sheng puerh tea az 1200 méter magasan fekvő Yibi falu 易比 határából a Yiwu régió déli széléről 8 kilométerre délre Yiwu várostól. A falu is mezőgazdasági település 40 yi népcsoporthoz tartozó háztartással, gyümölcskertekkel, rizzsel és teával. A tea klasszikus Yiwu karakter, telt, édes, az ereje vétlen, hosszabb felöntéseknél kesernyés hullámban támad alulról, a 10 + felöntéseknél meg végképp csak meleg, édes. Emitt egy kitűnő Yiwu útikalauz Willliam Osmonttól.
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.