Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
2015 Chen Yuan Hao 20. év jubileumi tea. A tajvani teakereskedő Chen Huaiyuan 1994-ben kezdte el a hagyományos módon szedett és feldolgozott vad puerh teák gyártását és forgalmazását. Ennek 20. évfordulójára 2014-ben két teát adtak ki, mindkettő 150-300 éves Yiwu-hegyi teafákról.szedett, gondosan válogatott sheng puerh tea, mindkettő limitált darabszámban kiadott, gyűjtőknek szánt prémium tea.
A korai, tavaszi fesztivál előtt szedett tea jóval több, mint a cég Yiwu Zheng Shan nevű teája, vagy sok eddigi tea tapasztalatunk. Amaz egy szabályos, klasszikus, tiszta tea, itt már megjelenik a Chen Yuan Haora oly jellemző kitartó, buja virágokkal kísért édes méz, ami az első tíz felöntést végig uralja. Eleinte talán hiányoljuk a megszokott karcos sheng erőt, de vigyázat, ha későn, vagy sokat öntünk fel és le a torkunkon, könnyen egész éjjel nyitott szemmel maradhatunk.
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.