Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Jing Gu Simaoban, a puerh teák adminisztratív központjában található, ahol egyaránt termelnek rügy fekete, zöld, vad fákról szedett fehér teákat, és különleges minőségű puerh tea alapanyagot. Ezen belül Jinggu leginkább a yunnani fehér teák szülőhelyeként ismert. A tea alapanyagát adó teakert 60-350 éves félvad, vad teafákat nevel.
A fák a Camellia Sinensis egyik alfajához a Camellia Taliensishez tartoznak, ezt a szakirodalom hol alfajként, hol csak egyszerű variánsként azonosítja. Nagy, húsos levelű, fehér pihével borított rügyeket növesztő magashegyi fajta, ami Da Bai (nagy fehér) néven ismert. Szép és karakteres, finom tea puerh kezdőknek és gyűjtőknek egyaránt.
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.