Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A 无量山 Wu Liang Shan Yunann egyik távoli, nehezen elérhető vidéke, a legmagasabb puerh termőterületek egyike, ahol 2300 méter magasan gondoznak vad teafákat. A gyártó Fu Cha Ju 弗茶居 (Nem TEaház) márka egy tajvani teamester Huang Chuan Fang márkája, aki vad eredet teáiról ismert. A zöld oolongoknál is használatos alacsony hőmérsékletű, lassú, többszöri sütés eredményeképpen teái különlegesen gyümölcsösek, virágosak, ez a Wu Liang tea egyenesen zöldséges is. Illata messze száll. Érettebb, fülledtebb, mint 2008-as kiadása.
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.