Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A Yi Wu Zheng Shan puerh teaüzem egy high-end teagyártó a puerh cégek között! Bár vannak blendjeik is, az igazi teáik mind 100% eredet teák, elsősorban Yi-Wu, azon belül kisebb területek, továbbá Bada, You Lee, jingmai hegyi teákból. Ez a lepény édes, fűszeres ízű, nem olyan heves, mint a Mengku, vagy a Xiaguan teák, inkább meleg. A 2007-es égbe szökött 200 grammos lepényhez képest mindenképpen szerényebb, de nem mondhatom, hogy visszalépés, mert emez előbb volt. Kellemes Yi Wu tea tizenfelöntésen át.
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.