Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Két rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Dehong Yunnan legnyugatibb része, magas hegyekkel és teljesen más ízű teával. A bíbor rügyekkel kapcsolatosan már írtunk itt . Bíbor színüket a szubtrópusi magashegyi környezetben felhalmozott nagy mennyiségű antociánnak köszönhetjük. Az antocián erős antioxidáns, a növény a magashegyi UV sugárzás ellen védekezik vele. A levelek bíbor színe a huszadik felöntés végén a kiterített leveleken látható. Az ízük szintetizáló, minden teát magába foglaló, kicsit a gabára is hasonlító édes, orvosságos íz. Finom, de kíváncsiság is kell az élvezetéhez. Az egész forma 500 grammos.
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.