Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.
Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Banzhang Zhuan Cha. A Mengku 2005-ös szubtrópusi őserdőbe tett expedíciójának a terméke. A Banzhang egyébként az aini kisebbség önkormányzata alatt áll, de vannak teaterületek, amiket nem művelnek. Ezek olyan félvad ültetvények, amiket a Kulturális Forradalom idején lelkes forradalmárok tönkretettek, kivágtak (egyébként, mint az elmaradottság megtestesítőit mázsaszámra égettek el értékes érlelt puerh készleteket is). A fatörzsek mellett újra felsarjadt az erdő, ezekről gyűjtötték a hatalmas, őszi rügyeket. A téglácska, ami 15 adagnyi teát ad, egyenként körülbelül 15 felöntéssel, azaz 2,5-3 liter teával nem a részeg pillangó, vagy a Pasha hegy erős, részegítő íze, azoktól sokkal lágyabb, puhább. Szép és finom tea.
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.