Két evőkanállal egy kissebb lábosba kb.1/2 liter tejbe dobja kevés (vagy sok) barna cukorral és felforralja fel.
Hagyja 5-10 percig állni, majd többször öntse át egyik edényből a másikba, hogy felhabosítsa.
Eszközöket a chai teához itt választhat.
A Kahwah Afganisztán, Pakisztán és Kasmír teája, ami csak nevében azonos a Közel-Kelet fűszeres kávéjával. Erős sütött zöld teát, sáfrányt, sáfrányos szeklicét, ceyloni első osztályú fahéjat, zöld kardamomot tartalmaz. A látható kardamom az összesnek egy negyede, a többi finomra őrölve átjárja a teát. Ezt a teát nem tejjel szokás készíteni (meg lehet próbálni úgy is, de a zöld tea alap miatt nem ideális hozzá), hanem egy üveg, kerámia, inox, vagy hagyományos szamovárhoz csatolt kannában 3-6 percig főzni kell. Ízesíteni mézzel, külnféle cukrokkal (pálma, vagy nádcukor) és esetenként, dióval mandulával szokták. Amennyiben kér hozzá pörkölt mandulát, rövid levélben jelezze! |
A chai történetéről és változatairól bővebben itt és itt olvashat. |