Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Ennek a különös teának hosszú története van, visszavisz bennünket abba a korba, amikor még Kínában is porrá őrölték, majd formába öntötték a tavaszi teákat, de akkor még nem fekete, hanem fehér formában. Ezt a Mi Zhuan Cha nevű teát is hosszas, bonyodalmas gyártási folyamat végén öntik különféle formákba, legtöbbször levélmintával, tájképpel, városképpel díszítve. Régen főnix és sárkány díszítette, ma a pártkongresszus, Chibi város piacának kapuja, itt meg ez a lokomotív. Lendületes, dinamikus, szó se róla. A Mi Zhuan Cha tea Chibi város teája Hubeiből, ez itt elég jó minőségnek tekinthető, az egészen apróra tördelt, porított teában felismerhető a tavaszi rügyek világosabb tónusa. Egy adag elkészítéséhez egyharmad kockányit kell felöntenünk sokszor, mintha puerh tea lenne. Az egész forma 350 gramm. |
Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>> Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |