Kosár
Az Ön kosara üres

2013 Anhua Hei Zhuan Cha


  • Eredet: Anhua, Henan
  • Gyártási év: 2013
  • Jelleg: Érlelt, préselt, posztfermentát sötét fekete tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


2 890.- Ft

Ez a termék elfogyott

 

2013 Anhua Hei Zhuan Cha 

Anhua Hei Zhuan Cha
 
A tea neve Fu Zhuan Hei Cha, magyarra úgy lehet fordítani "Arany virág fekete tea tégla", de a kínai névben az arany szó nem szerepel. Ez egy Hunan tartományban gyártott hei cha, azaz posztfermentált, préselt fekete tea, aminek a fermentációs fázisaiban saját és beoltott mikroorganizmusokat használnak.

Ezek a puerh gyártásból is ismert mikroorganizmusokon kívül
  • Aspergillus niger
  • Aspergillus cristatus
  • Aspergillus chevalieri  és a legfontosabb
  • eurotium cristatum, kínaiul Jin Hua 金花 arany virág, ami teakörökben és a hagyományos orvoslásban igen nagyra tartott jótékony hatású mikroorganizmus.

A Fu Zhuan névből a Fu a nyár legforróbb napjait, anyár tetőpontját jelenti, amikor a föld elem a legerősebb, ami az ekkor leszedett teát is jellemzi. Nyári, érett, nagy polifenol tartalmú levelek alkotják a teát.


A hei cha gyártás tizenkét fázisa:
  • szedés
  • gőzölés és lefedés
  • a tea nagy dombokba építése
  • letakart lefojtott állapotban elkezdett fermentáció
  • sodrás
  • szárítás
  • felgőzölés
  • forgatás újrahalmozás
  • formába préselés
  • utólagos, mikroorganizmusok által vezérelt fermentáció
  • szárítás
  • csomagolás
Az arany virg a fermentációs fázisok alatt a természetes úton beoltott teában képződik és él és virul. Az arany virág elsődleges jótékony hatását az emésztőrendszerben fejti ki, serkenti a fehérje és szénhidrát anyagcserét, egyszóval mindazt, amire a magyarok hagyományosan a pálinkát részesítik előnyben. Ezzel együtt csökkenti a zsírlerakódást, amit főleg ma fedeztek fel és reklámoznak.

Egy 2010-ben vezetett kutatás, ami a Fu Zhuan teának a hasnyálmirigy által termelt enzimjeire kifejtett hatását vizsgálta megállapította, hogy a Fu Zhuan fogyasztása serkenti a az amiláz és proteáz termelését, nincs hatással a lipáz háztartásra. Így annyi már tudományosan is elfogadott, hogy a hei cha, különösen pedig az arany virágot tartalmazó hei cha hatékonyan segíti az anyagcserét.

Arany virágot összesen 4-5 hei cha tartalmaz, (szecsuáni és hunani fu zhuan, mongol tea, nagy tallér).

A fotók a gyártó hivatalos termékfotói, legalul saját arany virág fotók.

Az érlelt, a shu puerh teákat, hei cha posztfermentált teákat mindig, az oolong teákat jellemzően elmosás után szoktuk fogyasztani. Ez azt jelenti, hogy 5-6 gramm teát (oolongok esetén 7 grammot) 150 ml űrtartalmú kannában, vagy gaiwanban egy rövid, 5-10 másodperces felöntéssel 100 Co-os vízzel készítünk el, de ezt az első felöntést nem isszuk  meg. Érlelt és keményen préselt teák esetén szokás a teát kétszer is elmosni. Javasolt a lehető leglágyabb (<50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú) tisztított víz használata.

Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Anhua Hei Zhuan Cha
 
Anhua Hei Zhuan Cha
 
Anhua Hei Zhuan Cha
 
Jin Hua hei cha tea fekete tea
 
Jin Hua hei cha tea fekete tea
 
Jin Hua hei cha tea fekete tea
 
Jin Hua hei cha tea fekete tea
 
Jin Hua hei cha tea fekete tea
 
Jin Hua hei cha tea fekete tea