Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Hunani hei zhuan cha a Bai Sha Xi 白沙溪 teaüzemtől Anhuából (Itt a honlapjuk). Édes, éles finom klasszikus hei cha. Miért ezek a lólábak, amik kiállnak a formából ezek a szabálytalanul szabályos szárak, nagy levéldarabok? Van amikor az erőt helyezi előtérbe és használja ki a gyártó, máskor a tea egyéb, hasznos tartalmait. Így van ez jellegzetesen az oolong teáknál. Ezt általában kifejlett levélből teszik, ami persze szárítás közben is sérülékenyebb, törhet, és szára is van. A nagy, kifejlett levél nagyobb polifenol és ásványianyag tartalmú, több aromát képes termelni és az átalakuláshoz, az utólagos fermentáció hosszú utazásához is elegendő üzemanyagot tartalmaz. Ezért ilyen furcsa ez a klasszikus recept, rajta a Bai Sha Xi logójával és újjá alapításának évével, nálunk akkor éppen a vas és acél országa épült. Ebben a teában is Eurotium cristatum tele él. Az egész forma 338 gramm. |
Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>> Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |