Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
2010-es évjáratú Liu Bao hei cha sötét tea a Wuzhou Tea Üzemtől, ami nevét furfangosan a várostól kapta Kelet-Guangxiból, ahol található. Ez egy állami, majd szövetkezeti önkormányzati üzem volt, mindenesetre fontos tapasztalati centrum a hei cha gyártás ezer éves történetében. Az üzem mindenféle formában és minőségi fokozatban gyárt Liu Bao teákat. A Liu Bao kosarain (45,22,5 és 1-2 kilogrammos érlelő és tároló kosarak) szereplő számok hasonlítanak a puerh receptjeihez, gyártási módszereket és fokozatokat jelölnek, nem pedig évszámokat. Ez a recept (05117) gong ting minőségű rügytea, hagyományos nedves, gőzölt, előfermentált (puerh nyelven shu) tea. Ha ilyen teát iszik, nincs értelme shu puerht inni. Tiszta, szívderítő, mély finomság. |
Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>> Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |