Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Nemcsak Yunnanban vannak ősi, vagy idős, többszáz, esetenként többezer éves teafák. Jelenleg kutatások és viták zajlanak arról, hogy az Archeokamélia, minden teák és kaméliák őse Yunnan és Laosz határán, vagy a Guanxi - Guozhou fennsíkon élt-e és terjedt tovább főként az ember közvetítésével. A Guanxi teafák is hatalmasak, vaskosak és göcsörtösek, nyár elejére hatalmasra növesztett levelekkel. Ez a tea az oldalunkon sokszor bemutatott Liu Bao 3008-as számú receptje, gyártója a Wuzhou 梧州 (volt állami) Teaüzem, a márka pedig a San He Pai 三鹤牌 Három Daru. A nagy érési potenciált kompenzálandó kemény, gépi préssel formázott 400 grammos tea (jól látható a diszkosz szélein milyen tükörsimára gyalulta a teát a prés) tulajdonképpen egy sheng puerh tea, amit nem nevezhetünk puerhnek, mert nem yunnani alapanyagból készült, viszont méltán nevezhetünk Liu Baonak, mert a gyártó szedés után gőzölte, sodorta, enyhén fermentálta, majd préselte, most pedig ebben a formában érik tovább. Íze illata megtévesztésig finom érlelt sheng íz, ugyanazzal a kitartó erővel.
Miért van inkább puerh, nem pedig inkább Liu Bao??
Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>>
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.