Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Yaan városáról volt már szó, amikor a Mengding hegyen termő teákról meséltünk.Yaan a szecsuáni Kang Xian (járás) központja, innen a tea neve. A zöld teákat termő vidék központjában a nyári nagylevelű, nem szortírozott teákat aprólékos, sok lépést magában foglaló processzussal semmihez sem hasonlítható hei cha teává nemesítik. Ránézésre, bár barnássárga, közelebbről nézve zöld, aztán felöntve egyértelműen fekete, illata, mint az elhagyott hordó dongája. Bivalytejjel, sóval, kölessel adja a hegyi népek éltető teáját. (Yaan egyébként azt jelenti: jakszarv). A tibetiek hagyományos teája a sheng puerh, ezek a hei cha teák voltak, később a shu puerh, ma pedig már saját zöld teáik. |
Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>> Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |