Kosár
Az Ön kosara üres

2004 Három Daru bambuszban érlelt Liu Bao tea


  • Eredet: Wuzhou, Guangxi, Kína
  • Gyártási év: 2004
  • Jelleg: Érlelt, préselt, posztfermentát sötét fekete tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 290.- Ft

Megveszem

 

2004 Három Daru - bambuszban érlelt Liu Bao tea 

bambuszban érlelt liu bao hei cha kínai sötét fekete tea
 
Délkelet-Ázsiában mindenhol bevett szokás a bambusz tea érlelő és teasütő eszközként való használata. Különösen a hei cha és a puerh  esetében alkalmazzák gyakran a bambuszt, így születnek a (Xiang Zhu - bambuszillat) teák. Az érés során a tea átveszi a bambusz ízét és illatát és a bambusz jól védi a teát a külső hatásoktól. Itt a tea felszínén a bambusz belső hártyája és az érésben résztvevő mikroorganizmusok láthatók. A tea bizarr külseje ellenére nagyon tiszta, telt, a teljes szánkat és orrunkat is igénybe veszi. Nincs nyoma pincés, dohos jegyeknek, egyszerűen sűrű, telt, gömbszerűen terjed a szánkban minden irányba.  Ereje meglehetős, 6 gramm teával két ember kényelmesen elüldögél két órát 12 felöntés mellett. Még egy jelentős érv a shu puerh ellen. Az eredeti bambusz forma 140-150 gramm teát tartalmazott, a teát bambusz nélkül postázzuk.

Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

bambuszban érlelt liu bao hei cha kínai sötét fekete tea
 
bambuszban érlelt liu bao hei cha kínai sötét fekete tea
 
bambuszban érlelt liu bao hei cha kínai sötét fekete tea
 
bambuszban érlelt liu bao hei cha kínai sötét fekete tea
 
bambuszban érlelt liu bao hei cha kínai sötét fekete tea