Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Délkelet-Ázsiában mindenhol bevett szokás a bambusz tea érlelő és teasütő eszközként való használata. Különösen a hei cha és a puerh esetében alkalmazzák gyakran a bambuszt, így születnek a (Xiang Zhu - bambuszillat) teák. Az érés során a tea átveszi a bambusz ízét és illatát és a bambusz jól védi a teát a külső hatásoktól. Itt a tea felszínén a bambusz belső hártyája és az érésben résztvevő mikroorganizmusok láthatók. A tea bizarr külseje ellenére nagyon tiszta, telt, a teljes szánkat és orrunkat is igénybe veszi. Nincs nyoma pincés, dohos jegyeknek, egyszerűen sűrű, telt, gömbszerűen terjed a szánkban minden irányba. Ereje meglehetős, 6 gramm teával két ember kényelmesen elüldögél két órát 12 felöntés mellett. Még egy jelentős érv a shu puerh ellen. Az eredeti bambusz forma 140-150 gramm teát tartalmazott, a teát bambusz nélkül postázzuk. |
Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>> Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |