Kosár
Az Ön kosara üres

1992 Anhua mongol posztfermentált tea


  • Eredet: Hunan, Kína
  • Gyártási év: 1992
  • Jelleg: Préselt, posztfermentát sötét fekete tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 390.- Ft

Ez a termék elfogyott

 

1992 Anhua - mongol posztfermentált tea 

1992 hunan hei cha zhuan
 
Igazi, klasszikus, belső-ázsiai piacra gyártott érlelt posztfermentált tea, hei cha. A tea a Hunan tartománybéli Anhua 安化 Teaüzemben készült 1992-es tavaszi szedés, amit 1993-ban préseltek formába, majd Észak-Kínában, száraz éghajlaton érleltek, utána került egy guangdongi üzletember gyűjteményébe és tovább.  Finom száraz érlelt íz, édes, egy kicsit csíp. Miért nevezzük mongol teának? Mert eredeti elkészítési módja Mongóliában (beleértve a kínai Mongóliát) úgy történik, hogy a teából letört (lefűrészelt) darabot egy nagy kannában felöntik és a tűzon tartják, tejjel  (bármilyennel) árpával, kölessel ízesítik.  Ízesítve, vagy anélkül is finom és nagyon hatékonyan energetizál, felforrósítja a testet, ami nagyon előnyös, amikor a jurtából nemezcsizmánkban a pusztára kilépünk. De ugyanilyen hatása van az irodában is.

Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

1992 hunan hei cha zhuan
 
1992 hunan hei cha zhuan
 
1992 hunan hei cha zhuan
 
1992 hunan hei cha zhuan
 
1992 hunan hei cha zhuan
 
1992 hunan hei cha zhuan
 
1992 hunan hei cha zhuan