Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Igazi, klasszikus, belső-ázsiai piacra gyártott érlelt posztfermentált tea, hei cha. A tea a Hunan tartománybéli Anhua 安化 Teaüzemben készült 1992-es tavaszi szedés, amit 1993-ban préseltek formába, majd Észak-Kínában, száraz éghajlaton érleltek, utána került egy guangdongi üzletember gyűjteményébe és tovább. Finom száraz érlelt íz, édes, egy kicsit csíp. Miért nevezzük mongol teának? Mert eredeti elkészítési módja Mongóliában (beleértve a kínai Mongóliát) úgy történik, hogy a teából letört (lefűrészelt) darabot egy nagy kannában felöntik és a tűzon tartják, tejjel (bármilyennel) árpával, kölessel ízesítik. Ízesítve, vagy anélkül is finom és nagyon hatékonyan energetizál, felforrósítja a testet, ami nagyon előnyös, amikor a jurtából nemezcsizmánkban a pusztára kilépünk. De ugyanilyen hatása van az irodában is. |
Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>> Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |