Cha Hua... |
... a vadon növő teafák virága, amit időnként hozzákevernek általában őszi szüretből származó teák lepényeihez, de előfordul magában is. Különleges, mézes, édes, fanyar teát ad, igazi, frissítő, nyári íz. Most ebből készítünk jeges teát. Hibernáljuk a tea téli virágait. Letörünk, lemorzsolunk néhány virágot, szirmot a lepényből és 100 Co-os vízzel egyszer átmossuk, majd újra felöntjük kb 2 dl szintén 100 Co-os vízzel. |
Körülbelül 5-6 percig várunk, közben az öntet narancsszínűvé varázsolódik, bibék, szirmok, virágpor kavarog az öntetben. Illata kifejezetten mézes. Aztán az elkészült teaesszenciát kevés mézszirupra és jégre szűrjük. Hozzáadunk a jeges teához pár virágot, azok kavarognak, fel és leszállnak, néhány teljesen érthetetlenül megáll középen és nem mozdul többé. |