A TP 160 egy 500 ml űrtartalmú, gyors, nyomós kungfu tea eszköz.
A szűrő űrtartalma 250 ml, kettő-négy személyt szolgál ki kényelmesen, akárcsak egy gaiwan csésze.
A Kamjovét 1989-ben alapították, mára Kína vezető teaeszköz gyártójává nőtt. A cég által bejegyzett szabadalom alapozta meg a cég sikereit, egyben új korszakot nyitott a mindennapi teakészítésben. Addig a szűrős kerámia-üveg bögrék voltak az elterjedt teakészítő eszközök, az új, szabályozható szűrőbetéttel mindenki számára elérhető vált a kungfu tea szépsége egyszerű, jól karbantartható eszközökkel. A későbbiekben több gyártó is feltűnt, a Kamjove rugós szabadalmát egyéb megoldásokkal helyettesítették (acélgolyó, műanyag kapocs, stb), de a Kamjove továbbra is a legjobb minőségnek számít.
De maga a Kamjove sem tud szabadulni az etalon modelljeinek tökéletességétől, próbálkoztak már mindennel, csőrrel, új rugóval, de csak ez az első modell a legjobb.
Gyors kungfu eszközök
Az igazi tearajongók nehezen tudnak megbirkózni egy látszólag egyszerű problémával: hogyan készítsenek jó teát a munkahelyen, vagy útközben. Napjainkban a pao cha (több lépés tea) korszakában a jó teákat egymás után többször öntjük fel. A felöntések hosszát, a víz hőmérsékletét szabályozva nagy érzékszervi különbségeket tapasztalunk, de ugyanaz a tea, ugyanazzal a vízzel, ugyanolyan hosszúságú felöntésekkel is más és más teát produkál. A lényeg, hogy az egyes felöntések között a teát teljesen le kell szűrnünk. Ezért használ minden távol-keleti kultúra kis űrtartamú kannákat és csészéket. Mivel bizonyos körülmények között (utazás közben, munkahelyen, miközben az eszterga pörög, vagy sípol a fax) egy drága yixing kanna macerás lehet, a Kamjove feltalálta ezt a modern gong fu cha kannát. Az ilyen - nevezzük úgy - gyors eszközök ideálisak sajátmagunk, vagy egy-egy kisebb közösség jó teával való ellátásához.
Anyaga élelmiszerbarát, hőálló üveg. |
A teakészítés lépései a következőek: |
A teakészítés lépései a következőek:
1. Üres a kanna
2. Tea nekem és neked
3. A legnagyobb gond a jó víz
4. Peregnek a percek
5. Eljött az én időm - szűrés!
6. Sokszor felöntöm még...
7. Kérsz egy teát?
8. Modern gongfu cha
Mire valók a gyors teakészítő (avagy gyors kungfu tea) eszközök?
Az igazi tearajongók nehezen tudnak megbirkózni egy látszólag egyszerű problémával: hogyan készítsenek jó teát a munkahelyen, vagy útközben. Napjainkban a pao cha (több lépés tea) korszakában a jó teákat egymás után többször öntjük fel. A felöntések hosszát, a víz hőmérsékletét szabályozva nagy érzékszervi különbségeket tapasztalunk, de ugyanaz a tea, ugyanazzal a vízzel, ugyanolyan hosszúságú felöntésekkel is más és más teát produkál. A lényeg, hogy az egyes felöntések között a teát teljesen le kell szűrnünk. Ezért használ minden távol-keleti kultúra kis űrtartamú kannákat és csészéket. Mivel bizonyos körülmények között (utazás közben, munkahelyen, miközben az eszterga pörög, vagy sípol a fax) egy drága yixing kanna macerás lehet, a Kamjove feltalálta ezt a modern gong fu cha kannát. Az ilyen - nevezzük úgy - gyors eszközök ideálisak saját magunk, vagy egy-egy kisebb közösség jó teával való ellátásához.
A TP-160 egy 500 ml űrtartalmú gyors teakészítő eszköz.
A Kamjovék űrtartalma a kiöntő (kancsó) űrtartalmára vonatkozik. A TP 160-as 500 ml űrtartalmú, a középső szűrője 250 ml-es. A szűrő nettó 6,5 cm széles, 7 cm magas. A kancsó 14 cm magas, 7 cm átmérőjű.
A Kamjove abban különbözik a többi gyártó nyomós kungfu eszközeitől, hogy nem romlik el. Mindenféle híreszteléssel szemben nem kellett "megerősíteni a rugóját". Ami igazán vicces, hogy a Kamjove időről-időre előáll mindenféle új modellekkel, amik aztán a saját hamvukba halnak, mert ez az eredeti a legjobb, legtartósabb és egyszerűségében is szép.
A Kamjovét 1989-ben alapították, mára Kína vezető teaeszköz gyártójává nőtt. A cég által bejegyzett szabadalom alapozta meg a cég sikereit, egyben új korszakot nyitott a mindennapi teakészítésben. Addig a szűrős kerámia-üveg bögrék voltak az elterjedt teakészítő eszközök, az új, szabályozható szűrőbetéttel mindenki számára elérhető vált a kungfu tea szépsége egyszerű, jól karbantartható eszközökkel. A későbbiekben több gyártó is feltűnt, a Kamjove rugós szabadalmát egyéb megoldásokkal helyettesítették (acélgolyó, műanyag kapocs, stb), de a Kamjove továbbra is a legjobb minőségnek számít.
Anyaga élelmiszerbarát, hőálló üveg. A teakészítés lépései a következőek: 1. Üres a kanna
2. Tea nekem és neked
3. A legnagyobb gond a jó víz
4. Peregnek a percek
5. Eljött az én időm - szűrés!
6. Sokszor felöntöm még...
7. Kérsz egy teát?
8. Modern gongfu cha