Chao Zhou (潮州) a Chao Shan régió könpontja Guangdong keleti részén, a Fenghuang (Főnix) teák hazájában. Itt még ma is az a szokás, hogy a teához a vizet agyag kannákban melegítik olyan tűzálló, agyag tűzhelyeken, amelyekben olivamagból és vékony ágakból készült faszénnel raknak tüzet. Ez itt a az a tűzhely, ami abból a szempontból lényeges, hogy tulajdonképpen ilyen tűzhelyeken melegítették a vizet 500 éve az első szálas teákhoz. A Chai Zhou nem csak az eszközök, hanem a teakészítési mód neve, a gong fu tea elöljárószava. Innen indult el minden, amit ma teáskannaként és elkészítési móddként ismerünk. Az agyagkanna neve Cha Guo Zai 茶锅仔 (chao zhou típusú agyagkanna.) A tűzrakáshoz kemény, jó minőségű faszén kell, lehet venni vízipipás üzletekben, vagy rendelni eredetit itt. A tűzhelyre felrakható a japán bofura, a chaozhou agyag kanna, vagy a tetsubin öntöttvas kanna. A chao Zhou tűzhelynél és teánál csak egy jobb dolog van, a Chao Zhou konyha. |