Mogake égetett tengeri alga teáskanna
A szokásos 250-320 űrtartalmú tartományba tartozik, de nem szokásos kanna. Nem csak a finom díszítés, hanem a kíméletlenül pontos kialakítás miatt. A név az égetés előtt a kannára helyezett tengeri algára utal, ami ráég a kannára és sói révén egybelényegül a kannával. Csak nagy tapasztalattal rendelkező keramikusok használják. Nem csak úgy van az, hogy az alföldi keramikus fogja az algát, oszt rárakja a kannára aztán jóéccakát. Az algát naphosszat mosni, tisztítani kell mert évszaktól és kedvétől függően túl sok sót tartalmaz és finom rajzolat helyett egy nagy plecsnit hozna csak létre a kannán. Ahol tehát ezt a díszítést látjuk, az már egy bizonyos szint, de itt a kannán lévő pecsét Yoshiki Murata műhelyéből garantálja az árat, a gyűjteménybe való, vagy kitűnően használható kannát.
A kanna fedele eredeti kintsugi technikával javított. Bővebben itt.