Mázas shigaraki teáskanna
Mázas gyokuro shigaraki teáskanna Sawa Houzan 澤鳳山 műhelyéből
信楽焼 玉露急須(白)澤鳳山作
Rögtön szeretném lehűteni a szakmai vitát arról, hogy ez akkor most hoihin, vagy shiboridashi, valamint megnyugtatni a szakértőket és a nagyközönséget, hogy teljesen mindegy, mit mondanak.
A szakértők szerint a hoihin magasabb, a shiboridashi alacsonyabb és szélesebb, sőt a hoihinnek csőre is van,nem is szólva egyéb, a pontos meghatározáshoz nélkülözhetetlen ismertetőjegyekről. Mégis, ha meglátják ezt a 10 cm átmérőjű, remek, kézre álló kannát és a fentiek helyett azt találnák mondani, hogy "teáskanna", azaz 急須 Kyūsu, akkor semmi baj nem történt, nem dőlt össze a világnak nevezett tákolmány körülöttünk. Nem mérges gombát határozunk meg, hanem teát szeretnénk inni. Két csészét kiszolgál gyokuroval ez fényes, krémfehér kanna is
A kanna a műhely új modellje.