A chawant sose mossa ki mosogatószerrel, csak öblítse el forró vízzel és puha ronggyal törölje szárazra. Mikrohullámú sütőben nem használható.
A karatsu magas vastartalmú agyagból készített és többszintes anagama 窖窯 kemencékben égetett kerámia. Ezt a kerámiastílust más vidékekhez hasonlóan koreai keramikusokkal alapították.
Jellegzetessége a nagy fajsúlyú alapagyag, ami miatt jól nehezednek a kézbe és nagyon pontosan formázhatók. A máz vegyes technikákkal és díszítéssel kerül az agyagra. Ezek variációi adják a Karatsu sokféleségét.
Lehet ecsettel díszített, koreai, mishima, seto, zöld, sárga, kígyóbőr mintázatú, stb.
Létezik Takeo Kokaratsu (Takeo városban), Taku Kokaratsu , Hirado Kokaratsu .
Ezen belül lehetnek festettek, karcoltak, öntöttek.
A csésze 12. Zoho Koizumi (1941-) műhelyében készült.
A Karatsu báját szerintem a pontosság és a lekerekített egyszerűség adja.
Ezen a csészén zöldesszürke máz van, alatta természeti motívumok. A csésze átmérője 14 cm, magassága 8 cm.
A fadoboz feliratozott és pecsételt, ahogy az a különleges minőségű darabok estén szokás.