12 cm átmérőjű 7,7 cm magas Iwakuni matcha csésze Tozo Terao (1955- ) műhelyéből. 1996.
Iwakuni Yamaguchiban található szürke ipari város, ahol ebédre teával keverik a rizst (Iwakuni Chagayu) és aminek különös módon több külön kerámiastílusa és központja is van, ami nagy szó különsen annak fényében, hogy egészen a közelmúltig nem volt saját agyagjuk. Erről a Yoshikawa klán tehet, amikor keramikusokat csábított ide Kyotóból és 1700-ban megalapították az azonos nevű Iwakuniyaki műhelyt. Az Iwakuni , valamint a Tada kerámia a közeli Hagira távolian emlékeztető darabokat készít sokkal változatosabb mázakkal. A Tada egyszerűbb celadon tónusú kerámia, az Iwakuni nagyon változatos, színes, különösen 1970 óta, amikor felfedezték saját agyaglelő helyüket, ami tág teret ad a játszadozásnak. A főbb tónusok:
阿品竹灰釉 Ajina bambusz hamuból készült vöröses máz
吉香青磁 Seiji celadon zöldes
米色青磁 Beishoku seiji rizs - celadon
紅斑手 Ajina vasas máz ami kiválóan kifejezi a Kintakyo híd melletti folyóparton hulló őszi falevelek színét.
白蛇釉 - fehér kígyó máz (ez lényegében az Oni Hagi máz)
阿品鉄釉 Ajina szürke vas máz
吉香緋色赤 yoshika bíborvörös máz
吉香辻ヶ花 Yoshika Tsujigahana ez egy sajátos textilfestő módszer, amolyan elmosódott felhős tónussal.
Így hoznak létre egy félbeszakadt kézműves örökségből új hagyományt.