Naspolya mázas hagi chawan Goro Tamura (1941- ) Tsukaji nevű műhelyéből. A tágas csésze 14,3 cm átmérőjű, 8,0 cm magas, jelzett fadobozában lakik. A mázról itt írtunk részletesebben.
A hagi kerámia alapanyaga és alapagyagja háromféle agyag, szürke, alacsony vastartalmú, kaolinos fehér, és vörös vasas agyag keveréke. A masszív kavicsos abszorpens alapra vastag máz kerül, ami alapvetően kétféle.
Az Oni Hagi a jól ismert, magas hőfokon égetett Kyūsetsu fehér cukormáz világa, legalábbis itthon erre asszociálnak a népek, amikor fehér hagi kerül elébük. A másik, amit talán kevésbé értenek még az érdeklődők a ‘biwayū’, avagy biwa iro 枇杷色, azaz naspolya máz, ami finom, csaknem áttetsző, narancsos-barnás rejtélyes az alapagyag színét is előre engedő ruházat. Ez is lehet ráncos, mint a csizma és szaténes egyenletes. Először is a naspolyán nem az őszi szomorúbarna naspolyát, hanem a vidám kakigyümölcs narancsát idéző színt értjük. Nekünk is van ilyen fánk, amikor tavasszal érik a gyümölcse, el nem mozdulnánk alóla. Az áttetsző naspolya máz fa hamu és föld hamu máz. Ez annyit jelent, hogy különféle fák (fenyő tölgy, japán tölgy stb) hamuját oldják fel, amihez földpát ásványokat kevernek. Az égetés során finom beige-narancs szín alakul ki, amit a teás körökben nagy becsben tartanak, mert nagyon jól érik.
Ez a naspolya mázas csésze közepes méretű, 12,7 cm átmérőjű, 9,5 cm magas és Umeda Toraku 梅田陶楽 műhelyében készült.