A hagi csészék laza szemcsés, nagyon abszorbens alapanyagra épülnek fel. Innen ered az a tulajdonságuk, hogy nagyon szépen patinásodnak és emlékeznek az elfogyasztott teákra. Érdemes a csészét az első használat előtt, vagy ha hosszú ideig nem használja egy tál hideg vízbe mártani és egy óráig benne hagyni. Előfordulhat, hogy a csésze az első használatok után ereszt, ilyenkor kukoricakeményítőt oldunk fel vízben és abba mártjuk a csészét, amitől meg is javul.
Nobuhiko Kaneko hagi japán matcha teáscsésze
A csésze 13,3 cm átmérőjű, 8,5 cm magas.
A Hagi minden jellegzetességét felvonultatja ez a csésze.ami a híres hagi keramikus Nobuhiko Kaneko (művésznevén Jyozan Watanabe, 1951-) készült. Kaneko kiállított a Nittenen a legfontosabb japán Biennálén.
Repedezett máz, porózus abszorbens alapanyag, wabi törések és repedések, amik természetes díszei a csészének.