Puha és mégis erős, gyenge és mégis rugalmas. Formális szertartásokra is használható prémium minőségű chasen a Chikusendo műhelyből Takayamából. Most szürke a doboza, nem kék.
A különféle teaiskolák eltérő esztétiaki és gasztronómiai értéket tulajdonítanak hab minőségének.
Az Urasenke usucháját úgy kívánatos elkészíteni, hogy az nagyon apró buborékokkal a lehető legfinomabb habot mutassa, ez a modell terjedt el nyugaton is. Az Omotosenke szerint a matcha félig legyen csak habos, az öntet egyik fele legyen hab nélküli. Megjegyzem, hogy ez utóbbi nagyon finom, különleges ízű matcha. A koichához jobb a kavesebb, erősebb szálú chasen használata, usuchához értelemszerűen a finomabb a legjobb elvileg... Mivel nem jellemző, hogy a mindennapi matcha ivú többféle chasent is tartson otthon, a leginkább elterjedt forma a Kazuho és a Tsuneho.
16 szálas | 平穂 Heiho | Koicha | |
32 szálas | 荒穂 Araho | Koicha | |
48 szálas | 中荒穂 Naka araho | Koicha | |
64 szálas | 常穂・並穂 Tsuneho avagy Namiho | Koicha és usucha | |
68~74 szálas | 数穂・繁穂 Kazuho, avagy Binho | usucha | |
75~80 szálas | 八十本立 Yasohonryu szó szerint nyolcvan szálas | usucha | |
81~95 szálas | 百本立 hyaku hontate szó szerint száz szálas | usucha | |
96~120 szálas | 百二十本立 sz szerint 120 szálas | usucha |
Nem én modtam:
"