Fél liter tea elkészítéséhez használjon 1 teáskanálnyi keveréket, lágy, tisztított vizet 65 C°-on 3-4 perces felöntéssel.
Hagyományos módon való elkészítéshez töltse fel matéval harmadáig a mate tököt, rövid időre kevés hideg vízzel áztassa be, majd folyamatosan öntse fel kb. 70-80 C° -os vízzel.
Eszközöket a mate elkészítéséhez a mate áruházból választhat.
Belépő a yerba mate tea világába...itt
Tradicionális, 100 % organikus művelésből származó, szárral kevert argentin yerba mate. A biodiverzitás mellett elkötelezett cég matéja finom, lágy tea, amit csomagolás előtt 24 hónapig érleltek. A birtokon alapítása óta csak organikus teát termelnek. A birtokot Don Alberto Roth alapította a XX század első harmadában. A róla "Rozado sin quemar sistema Roth"nak elnevezett újszerű termesztési módszer a mate tea első szervezett mezőgazdasági termesztési rendszere volt. Addig a fákat ültették, hajtatták, és szedéskor kíméletlenül levágták. Roth ezzel szemben áttért a ma úgy mondanánk - fenntartható - rendszerre, aminek eredményeképpen az altalajt megtisztította és biztosította az organikus tápanyaggal történő utánpótlását, majd törekedett arra, hogy a fák 20-30 éves korban érjék el termésmaximumukat.
A San Pipóban termelt tea finom, tiszta. Több ízlelés kell a felfedezéséhez melynek során keserű, herbás, rusztikus és végül nektárszerű édes tapasztalatot is nyújt.
Hosszantartó tiszta íz némi elegáns rusztikus füsttel, fával, virágokkal, szénával.
BBD 05/23
A birtok honlapja itt látogatható