Fél liter tea elkészítéséhez használjon 1 teáskanálnyi keveréket, lágy, tisztított vizet 70 C°-on 3-4 perces felöntéssel.
Hagyományos módon való elkészítéshez töltse fel matéval harmadáig a mate tököt, rövid időre kevés hideg vízzel áztassa be, majd folyamatosan öntse fel kb. 70-80 C° -os vízzel.
Eszközöket a mate elkészítéséhez a mate áruházból választhat.
Belépő a yerba mate tea világába...itt.
A Del Cebador (a matézó, ző) névre hallgató mate uruguayi márka, ami valójában brazil és mégse, vagyis mindkettő.
Uruguay adottságai alkalmasak lennének a mate művelésre, de kis területű ország, így a mate vállalkozók jelentős hányada Argentínában és leginkább Brazíliában termesztet matét.
A gyártó anyacég a Molino Puritas Malom kukoricalisztet, búzalisztet, korpás termékeket, zabpehelyt gyárt, és büszke arra, hogy igazi, elsőrendű uruguayi jellegű matét ad a fogyasztóknak. (La primer yerba clásica "sin yuyos, sin nervios y sin acidez". gyomok, levélerezet, és savasság nélkül.)
Minőségi mate, ami se nem argentin, se nem brazil stílusú, hanem épp a kettő között helyezkedik el.
Íme az uruguayi mate készítési stílus, ami szintén mindkét mate birodalomból ötvöz elemeket.
Fontos, hogy közben jól hátra kell dőlni!!