Aki csak a tömény vegetális, iszaposan édes, de friss és frissítő érzeteket vélte felismerni a chimarrao jellegű matékban, most elmondjuk mi minden lehet még egy chimarrao:
Mindenekelőtt édes - figyelje meg, hogy amennyiben hagyja érvényesülni a dolgok mesterséges aromák nélküli természetes ízét, akkor a nyers vegetális ízek mindig enyhe, finom édességgel kezdődnek, egyben hosszú, finom édes utóízbe torkollanak. Erről a teákban és a matéban is gazdagon képviselt poliszacharidok tehetnek. Ha ezt nem érzi, gyakoroljon, felejtse el a tejszínhabos, zsíros, túlcukrozott édességeket, a chipseket, a borzalmas energiaitalokat, elégedjen meg azzal amit a dolgok természetes édessége ad. Kis idő után észre fogja venni,. hogy az édességnek mindenféle árnyalatai és külön természete van. Ennél a maténál például az édesség malátaszerű, már-már szirupos, mintha csak a cukornádból szippantaná ki a levét.
A Cuia kelyhe a nyílás fölött lebegteti az illékony aromákat, amikből félreérthetetlenül elérnek minket a virágokat, szénát idéző összetevők, nem sorolom őket. A chimarrao nagyon jó ebben, mert friss, finomra őrölt és zölden megőrzött.
A Cultyvada erénye a finom balanszírozás a teljesség és az éteri között.
A Cultyvada ültetvény és gyár Ilópolisban található, Brazília Rio Grande do Sul tartományában. A cég több, mint 60 éve van jelen és a gourmet kategóriába tartozik selymes, édes hagyományos (nativa) és modern matéival.
Legfrissebb eddig: 20.04.2025