Nagyon finom tea. Fél liter tea elkészítéséhez használjon 1 teáskanálnyi keveréket, lágy, tisztított vizet 65 C°-on 3-4 perces felöntéssel.
Hagyományos módon való elkészítéshez töltse fel matéval harmadáig a mate tököt, rövid időre kevés hideg vízzel áztassa be, majd folyamatosan öntse fel kb. 70 C° -os vízzel.
Eszközöket a mate elkészítéséhez a mate áruházból választhat.
Belépő a yerba mate tea világába...itt
Az Anna Parkot kétévente szedik.
Az Anna Park szárral kevert mate egy Misiónes tartományban Obera városában működő kis cég az Erico Ricardo Barney márkája. A céget svéd kivándorlók Erik és Anna Barney alapították 1920-ban egy parknak nevezett telepen. A család kezdettől fogva azt hangoztatta, hogy munkája során harmóniában kíván élni a környezetével. Ez agrártechnológiára lefordítva többek között azt jelenti, hogy csak kétévente szüretelnek (szednek levelet) ez lehetőséget ad a fának, és környezetének, hogy regenerálódjon.
"Ez a szedési és gyártási, szárítási és érlelési módszer gazdaságilag nem profitábilis a nagy gyártók számára, megfelel viszont nekünk, akik értékeljük a földet és békéjét, nyugalmát." - mondják. Az ültetvényeket csepegtető öntözéssel öntözik.
A mate szárítását (secado) direkt égetés helyett hőcserélőkkel oldották meg, ami finom, füstmentes teát ad. Az égetéshez megintcsak a környezeti terhelés csökkentése érdekében másra nem használható fenyőhulladékot használnak, Csomagolás előtt minimum 500 napig érlelik.
Aki iszogatott már néhány matét, ennek a teának a láttán igen csak meg fog lepődni.
Az Anna Park mate friss, illatos zöld karakterű, kevés porral. Finom, könnyen iható, hosszú, édes utóízt adó mate, amihez csak a Kraus Pure leaf hasonlít, de ez talán kifinomultabb. A füstös, erős ízeket keresőknek túl elegáns lehet.
A nagy cégek mindennapi teái mellett ez egy minden értelemben kézműves, kifinomult mate.
Az Anna Park argentin BIO minősítéssel rendelkező organikus termék.
A prémium kategória abszolút top teája.
Kézi termesztés és feldolgozás, ebből következően limitált mennyiségben kapható.
Ízkavalkád: fás, vegetális, pörkölt magvak, dió, szárított gyümölcsök, friss kenyér és föld illata, amit egy kerek teljes, enyhén füstölt természetes aroma kerít be. Barbacuá szárítás fatüzeléssel és forró levegővel, három év érlelés.
A szárításhoz helyi fát használnak, a csomagolás újrafelhasználható anyagból készült.
Best before: 31.01.2027